info@optiplanning.nl

 • OptiPlanning is begin 2010 samen met FLS GmbH verder gegaan onder FLS Nederland BV.
  Klik hier voor de website www.fastleansmart.nl  Sitemap
  OptiPlanning, Kamille 7a
  7443 ET Nijverdal
  T 0548-850190
  F 084-7491603
  OptiPlanning, officieel VisiTour Dealer voor de BeNeLux.  Nieuws archief - Annington


  20/11/2009 | Het Duitse Annington, Duitslands grootste woningenonderneming is zeer content met de flexibele plannnings opties van VisiTour.

  De Het Duitse Annington, Duitslands grootste woningenonderneming met het hoofdkantoor in Bochum, gebruikt VisiTour als Facility Management systeem. VisiTour stuurt met hulp van 4 planners 280 buitendienstmedewerkers in 4 regio´s aan. VisiTour is geheel in het SAP systeem geïntegreerd en fungeert als een blackbox systeem, waarbij SAP CRM de webservices van VisiTour gebruikt. De medewerkers plaatsen de binnenkomende meldingen direct in het CRM systeem waarbij zij route-geoptimaliseerde afspraakvoorstellen van VisiTour ontvangen. Hierop bevestigen zij binnen het CRM systeem een afspraakvoorstel.

  Bijkomend is het SAP-CRM systeem ook op Tablet-PC's geÏnstalleerd. VisiTour stuurt de afspraken van de buitendienstmedewerkers dynamisch, waardoor het synchroon houden van data tussen VisiTour en het mobiele apparaat niet noodzakelijk is.

  Tijdens het rijden naar een opdracht zoekt VisiTour naar ongeplande opdrachten die in een straal van 300 meter liggen. Deze zogenaamde opvulopdrachten worden dan met de eigenlijke afspraak samen naar het mobiele apparaat gestuurd. Ook bij een tijdelijke fixatie van afspraken binnen een rit kunnen opdrachten alsnog dynamisch tussen twee andere ingezet worden, om onbenutte werktijd (leegloop) te voorkomen.

  Duitse Annington  Het Duitse Annington, Duitsland's grootste woningenonderneming met het hoofdkantoor in Bochum beheert over 220.000 woningen in Duitsland waarvan 190.000 in eigen bezit. Met een miljoeneninvestering bereidt Annington zich voor op de digitale toekomst. Een belangrijke rol in deze verandering is er voor VisiTour van FLS weggelegd.

  SAP Integatie

  VisiTour stuurt met de hulp van 4 planners een totaal van 280 buitendienstmedewerkers aan in 4 districten. In de verhuur- en verkoop afdeling van het Duitse Annington worden de opdrachten in SAP CRM ingevoerd. VisiTour is in haar geheel in de SAP systeemomgeving geïntegreerd en fungeert als Blackbox waarbij SAP CRM de webservices van VisiTour gebruikt. De medewerkers maken de afspraken rechtstreeks in het CRM systeem en ontvangen route-geoptimaliseerde afspraakvoorstellen van VisiTour. Hierop bevestigen zij een afspraakvoorstel binnen het CRM systeem.

  Mobiele oplossing

  Daarbij is het SAP-CRM systeem ook op de mobiele apparaten, de zogenaamde Tablet PC's, geïnstalleerd. SAP-CRM haalt de afspraken en andere planningsrelevante informatie voor de buitendienstmedewerkers dynamisch op, waardoor het synchroon houden van data tussen VisiTour en het mobiele apparaat niet noodzakelijk is. Eventuele gaten in de planning worden van te voren geëvalueerd en bij de dynamische afspraaktoekenning nader bekeken. De buitendienstmedewerkers halen alleen de volgende opdracht naar hun toe en melden aansluitend bij de volgende stap de status bijv. "aangekomen" of "gerealiseerd" met hun tablet PC terug. Bij vertragingen neemt de planner kontakt met de klant en met de bevoegde buitendienstmedewerker op om zodoende een klantgerichte oplossing voor de escalatie te vinden.

  Container functie

  Tijdens de rit naar de volgende opdracht zoekt VisiTour ongeplande opdrachten op die in een straal van 300 meter liggen. Deze zogenaamde containeropdrachten worden dan samen met de eigenlijke afspraak naar het mobiele apparaat gestuurd. Is de buitendienstmedewerker eerder klaar dan gepland of hij heeft nog tijd over dan kan hij deze opdracht aansluitend naar willekeur afwerken en terug melden.

  Mobiele optimalisatie Ook bij een tijdelijke fixering van afspraken binnen een rit kunnen opdrachten nog dynamisch tussen twee andere ingepland worden om leegloop zoveel mogelijk te vermijden.

  <<