info@optiplanning.nl

 • OptiPlanning is begin 2010 samen met FLS GmbH verder gegaan onder FLS Nederland BV.
  Klik hier voor de website www.fastleansmart.nl  Sitemap
  OptiPlanning, Kamille 7a
  7443 ET Nijverdal
  T 0548-618806
  F 084-7491603
  OptiPlanning, officieel VisiTour Dealer voor de BeNeLux.  Produkten

  NetCologne

  NetCologne Fassade 2007

  VisiTour maakt het NetCologne mogelijk om real time field service optimalisatie aan te bieden

  VisiTour, de field service optimization software (buitendienst planning en rittenplanning optimalisatie) van FLS is nu verkrijgbaar in een geavanceerde versie met nieuwe functionaliteiten en is de optimale oplossing voor telecommunicatie en nutsbedrijven. Onze eerste zeer tevreden klant is het Keulse Telecombedrijf NetCologne.

  "Om het ons mogelijk te maken de werkprocessen van onze field service vast te leggen heeft FLS een speciale mobiele oplossing voor ons ontwikkeld. Met deze toepassing, een laptop en UMTS verbinding, kunnen wij onze technici beter aansturen." verteld Michael Scaramozza, Field Service NetCologne. VisiTour is na een zorgvuldig selectieproces als beste partner naar voren gekomen om de service eisen van meer dan 500.000 NetCologne klanten in te vullen. Workforce optimization voor 50 technici wordt met VisiTour gerealiseerd. Tevens zijn deze field service technici uitgerust met de digitale werkbon van VisiTour: Een totale integratie.

  Wilfried Herter, manager storing en onderhoud bij NetCologne, legt de extra hoge eisen uit, waaraan deze sector dient te voldoen. "Bij de selectie van de software oplossing was een aspect zeer belangrijk voor ons: de flexibele aanpassingsmogelijkheden van de software afgestemd op onze speciale branchebehoeften. Dit aspect werd door FLS duidelijk ingevuld. Door de inzet van VisiTour werden onze operationele procedures significant verbeterd. " Deze doelstelling werd al na een jaar van continue ontwikkeling aan VisiTour bereikt. Het succesvolle partnership met NetCologne is het bewijs dat deze investering interessant genoeg was voor FLS.

  In VisiTour heeft de organisatie een product ontwikkeld die op dit moment betiteld kan worden als ongeëvenaard. De software is uitgerust met nieuwe functionaliteiten om op het hoogste niveau tegemoet te komen aan de speciale karaktereigenschappen van de telecom en utiliteits sector. Speciale aandacht is gegeven aan het aspect van opdracht afhankelijkheden; het toestaan van optimale buitendienstplanning van simultane opdrachten op verschillende locaties ( bijv. verbinding checken bij hoofd switch centers, van voorgaande bezoeken aan technische faciliteiten) en van op-te-volgen opdrachten.

  Project field service planning bij NetCologne

  De field service bij NetCologne werken aan initiële installaties, foutoplossingen en onderhoudstaken bij particuliere klanten als bij hun eigen technische faciliteiten. De meeste belangrijke eisen voor de software om aan te voldoen is het vastleggen en de communicatie van alle afhankelijkheden tussen deelopdrachten. Om een project soepel en efficiënt te laten verlopen dienen de verschillende handelingen in de juiste volgorde en door de juiste mensen te worden uitgevoerd. VisiTour garandeert dit. Ook is er speciale aandacht geschonken aan continue communicatie.

  Het systeem voor opdracht acceptatie is nog steeds het storingen ticket systeem "Clarify" die al bij NetCologne aanwezig was. Nieuwe opdrachten worden in Clarify vastgelegd en automatisch naar VisiTour doorgestuurd. De software berekent dan automatisch het optimale plan voor alle werkafspraken en stuurt de resultaten in real-time via UMTS naar de technici. De technici werken aan hun opdrachten en na verwerking wordt al hun feedback, inclusief servicerapporten en andere documenten, via VisiTour Mobile naar het centrale systeem teruggestuurd.

  Snellere foutoplossingen, beter imago en meer klanten met VisiTour Mobiel

  Voor onze klant NetCologne was VisiTour binnen budget aangepast en geïmplementeerd in een periode van 8 weken. De digitale werkbon VisiTour Mobile was één van de toevoegingen speciaal voor NetCologne ontwikkeld en in VisiTour geïntegreerd.

  Alexander Leenen, hoofd van het project management team bij NetCologne prijst niet alleen de softwareoplossing Visitour maar ook de soepele samenwerking met FLS: "Het project was, door het strakke schema, de meerdere projectbetrokkenen, aanpassingen aan VisiTour en de ontwikkeling van nieuwe mobiele componenten, relatief complex. De aansturing gebeurde centraal door onze NetCologne projectmanagement afdeling. Hier ontstond een probleemloze samenwerking met FLS. Door deze efficiënte samenwerking konden we ons aan het ambitieuze projectplan houden, zodat we VisiTour binnen enkele weken productief konden inzetten."

  Als telecom's grootste concurrent in deze regio wil NetCologne met behulp van de inzet van VisiTour haar marktpositie verder verbeteren. Direct al kwalificeerde de Duitse consumenten bond "Stiftung Warentest" de buitengewone hoge klanttevredenheid waardering van het Keulse Telecommunicatie bedrijf. Terwijl ongeveer 1 op de 3 klanten van andere service providers tamelijk ontevreden zijn of zelfs ontevreden zijn met hun telecom service organisatie, zijn 90% van de NetCologne gebruikers gelukkig met de verleende service. De formule voor succes is zeer simpel: het sneller en efficiënter plannen van technici, het nauwkeuriger oplossen van fouten en een beter imago leiden tot meer klanten.

  Investering in VisiTour betaald zich binnen 6 maanden terug

  Thomas Brechtel, managing director van FLS, is in het bijzonder voldaan over de implementatie van VisiTour in de telecommunicatie sector: "Wanneer telecommunicatie in een bedrijf faalt dan stopt alles. Ons streven was om een echte oplossing aan te bieden voor elke telecomleverancier. Een oplossing met de insteek om mogelijkheden te creëren en daarmee hun performance merkbaar te verhogen." En het was een spectaculair succes: "VisiTour zorgt voor een kostenreductie van een 20 %", verzekert Brechtel met vertrouwen en benadrukt nogmaals de economische voordelen: "De investering in VisiTour betaald zich in 3 tot 6 maanden terug."