info@optiplanning.nl

 • OptiPlanning is begin 2010 samen met FLS GmbH verder gegaan onder FLS Nederland BV.
  Klik hier voor de website www.fastleansmart.nl  Sitemap
  OptiPlanning, Kamille 7a
  7443 ET Nijverdal
  T 0548-618806
  F 084-7491603
  OptiPlanning, officieel VisiTour Dealer voor de BeNeLux.  Produkten

  PV Automotive (VisiTour Service)

  Snelle en efficiënte optimalisatie procedures zijn de centrale eisen van PV Automotive in Essen.

  Elke dag dienen alle 52 locaties van PV Automotive voor hun eigen wagens 9 ritten zo optimaal mogelijk in te plannen. Deze eis is met behulp van VisiTour ingevuld.

  PV Autoteile GmbH levert vanuit 52 locaties auto-onderdelen aan onafhankelijke garages door geheel Duitsland. De uitdaging is de korte tijd tussen bestelling en levering. Klanten die zo laat als 8 uur 's morgens bestellen kunnen al tegen 9 uur van de bestelde onderdelen worden voorzien.

  Dit wordt gerealiseerd door een grote vloot van sprinters die gemiddeld 4 routes per dag doen. Op elke route zitten wel 20 aflever adressen.

  Om deze organisatorische processen goed te managen is het noodzakelijk om efficiëØnte planningsoftware toe te passen. Dit is het punt waar VisiTour om de hoek komt kijken.

  De VisiTour server werkt als een black box en is direct met de PV resource management applicatie gekoppeld. De opdrachten worden via SOAP/ XML naar VisiTour verstuurd en hier vindt de optimalisatie plaats.

  De resultaten van de optimalisatie als ook de mogelijke escalaties (opdrachten die niet ingedeeld kunnen worden) worden door VisiTour naar de PV resource management applicatie terug gestuurd en verwerkt.

  Als een vervolg op het project worden de ritten voor toelevering aan de locaties ook door VisiTour geoptimaliseerd.